בימנו קיימים שני אופנים בהם ניתן לעקוב אחר נוכחות העובדים בארגון. הראשון הוא באמצעות שעוני נוכחות מסוגים שונים- ובהם אלו המספקים פתרונות מתקדמים של כניסה ויציאה מרחוק, באמצעות טלפון קווי או סלולרי וכדומה. האופציה השנייה היא באמצעות מערכת בקרת כניסה ויציאה אשר משמשת בתפקיד דומה לזה של שעון הנוכחות, בנוסף להיותה כלי אבטחת מבנים ואיזורי עבודה.
חשוב לציין ששני האמצעים, בהנחה ומדובר בכלים המתקדמים, כלומר שעוני נוכחות מהדור החדש ובקרי כניסה המחוברים לרשת המחשבים של הארגון, יודעים לספק בשילוב עם תוכנה מתאימה - פתרונות מצוינים בכל מה שקשור להפקת מידע אודות נוכחות העובדים והתפוקה שלהם. התממשקות שעוני הנוכחות ובקרי הכניסה למחלקת משאבי האנוש ולמערכות השכר של הארגון מספקות גם מגוון רחב של דוחות רלוונטיים ומידע יקר ערך.
שעוני נוכחות מתקדמים - מה היתרונות?
שעוני נוכחות מתקדמים (נייחים או ניידים) מאפשרים לארגון לייעל את מערכת משאבי האנוש שלו כיוון שהם מפנים משאבים רבים וכוח אדם שהיה דרוש עד כה לטיפול בנתוני הנוכחות וחישוב השכר. המערכות המתקדמות לא רק שמבצעות את הבקרה ובאופן מיידי את התחשיבים הן גם מאפשרות הפקת מידע ברזולוציה כה גבוהה ומגוונת מה שתורם להבנת כשלים ארגוניים, איתור נקודות חוזק וחולשה ו לשיפור היעילות של הארגון.יחד עם זאת שעוני נוכחות לא מספקים פתרונות אבטחה.
מערכת בקרת כניסה - מה היתרונות?
מערכת בקרת כניסה המותקנת בארגון מציעה למעשה את כל מה שמציעים שעוני נוכחות מהדור החדש ובנוסף לכך מציעה פתרונות אבטחה מגוונים ומתקדמים. בקרי כניסה אשר מחוברים לרשת המחשבים של הארגון מספקים גם אבטחה, גם שליטה על הכניסות והיציאות של הארגון והמחלקות השונות וגם ניטור של הבאים והיוצאים מכל מקום ובזמן אמת. בקרי הכניסה יכולים להיות ממינים שונים ואופן הבקרה יהיה בהתאם - כרטיס מגנטי, חיישנים המזהים התקן מיוחד שבצרור המפתחות של העובד ומערכות ביומטריות אשר סורקות את טביעת האצבע שלו. אולם כל עוד המערכת מחוברת למחשב מרושת ניתן להשתמש בה בצורה דומה. במקביל לאבטחה בקרי הכניסה משמשים כשעוני נוכחות מתקדמים אשר מספקים את כל מה שמספקים השעונים המתקדמים בנוסף לתכונותיהם הביטחוניות.